Στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα Σαμαράς και Τσίπρας

Διαδοχικές συναντήσεις τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά είχε αρχικά προγραμματιστεί για στις 13:00, όμως μετατέθηκε για μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας, Κώστα Σκρέκα και Νίκου Δένδια, που θα αρχίσει στις 17:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, το Κυπριακό και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Νωρίτερα, στις 14:45, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το δημόσιο χρέος και την οικονομία γενικότερα, αλλά και για τις διεθνείς εξελίξεις.

Στο πολιτικό μέτωπο, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να προβεί σε μια συμφωνία με την τρόικα που θα δεσμεύει μια μελλοντική κυβέρνηση.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι παραμένει σταθερή η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, και μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή να διαπραγματευθεί το πρόβλημα του χρέους.

Σταθερή παραμένει επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ