ΠΑΣΟΚ: «Κλειστά» ασφαλιστικό και ομαδικές απολύσεις μετά από συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου

«Κλειστά» για διαπραγμάτευση με την τριμερή είναι ασφαλιστικό και ομαδικές απολύσεις, ωστόσο τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο και του συνδικαλιστικού νόμου είναι «ανοιχτά» προς συζήτηση, καθώς παραπέμφθηκαν σε διμερή συνάντηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλιστικού, ούτε ομαδικών απολύσεων

Σχετικά, πάντως, με το ενδεχόμενο προσφυγής μιας επιχείρησης στη Δικαιοσύνη, με βάση τον αστικό κώδικα, επικαλούμενη οξύτατη δυσμενή κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητηθεί η αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο οι αποφάσεις να εκδίδονται ταχύτατα, ώστε να μη παραμένουν εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι σε μια ατέρμονη διαδικασία.

Όσον αφορά τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο και του συνδικαλιστικού νόμου, αυτά παραπέμφθηκαν προς συζήτηση σε διμερή συνάντηση, στην οποία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα μετάσχουν οι Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης, Π. Ρήγας, Κ. Πιερρακάκης και Γ. Κουτσούκος, που θα έχουν συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας, Δημ. Σταμάτη και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Σε ό,τι το θέμα του ενιαίου μισθολογίου, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι αυτό αναμορφώθηκε πριν από δύο χρόνια και ότι χρειάζεται συζήτηση για να φανεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν.

Η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο δήλωσε νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνεργασία που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

«Οι θέσεις μας είναι διαμορφωμένες υπάρχει το πλαίσιο, έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο που τηρείται όπως θα τηρηθούν και τα χρονοδιαγράμματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ