Βλάχος: Δε νομίζω πως ο Καραμανλής θα κυνηγήσει βουλευτές για την προεδρική εκλογή

Αμφιβολίες για το αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια εύρεσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Βλάχος, στον απόηχο της δημόσιας συνάντησης του κ. Σαμαρά και τον Καραμανλή σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Ούτε ο κ. Σαμαράς θα ζητούσε κάτι τέτοιο, ούτε ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε να το κάνει», τόνισε ο κ. Βλάχος, συμπληρώνοντας πως «αυτό το κυνήγι προσώπων είναι ένας άχαρος ρόλος, πόσο μάλλον για τον κ. Καραμανλή.

Εκτίμησε μάλιστα πως υπό τις παρούσες συνθήκες η εύρεση 180 βουλευτών είναι «δύσκολη», παρά τον μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων.

Σημείωσε πως όσο γνωρίζει τον πρώην πρωθυπουργό «δεν θα έπαιρνε ποτέ κάποιον στο τηλέφωνο για να του πει ‘σε παρακαλώ πρέπει να ψηφίσεις αυτό’».

Εκτίμησε πως ο κ. Καραμανλής «δεν θα παρενέβαινε ποτέ για να υποδείξει σε κάποιον τι να κάνει», απλά εκφράζει τη θέση του και στη συνέχεια ο «καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών του».

Τέλος αποσαφήνισε πως ο κ. Καραμανλής δεν έχει καμία πρόθεση να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ