Κλείσιμο

Οικονομία και εθνικά θέματα στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά και Βενιζέλου

Οι εξελίξεις στην οικονομία, ενόψει της επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα, το Κυπριακό και ο αντικαταστατής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας τίθενται επί τάπητος αυτή την ώρα κατά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Η συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων έρχεται μια ημέρα μετά το γεύμα του κ. Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, συζητήθηκαν ονόματα πιθανών υποψηφίων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η πορεία της οικονομίας και εθνικά θέματα.

Οι δύο πλευρές φαίνεται πως συμφώνησαν να μην υπάρξει κάποια «διαρροή» για το περιεχόμενο της συζήτησης, ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς φέρεται να ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή να «ανιχνεύσει» τις προθέσεις βουλευτών που προέρχονται από τα «δεξιά» της Νέας Δημοκρατίας – ενόψει Προεδρικής Εκλογής – καθώς ο πρώην Πρωθυπουργός διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλούς εξ αυτών.

Ήταν η πρώτη δημόσια συνάντηση των δύο ανδρών έξω από πολιτικές ή κομματικές εκδηλώσεις.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή ξεκαθάρισαν πάντως ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό, ή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου έρχεται λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου στο Κάιρο, στις 8 Νοεμβρίου, με την Αθήνα να επιδιώκει σύσφιξη των τριμερών σχέσεων με επίκεντρα την ενέργεια και τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών.

Χθες Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου συναντήθηκαν στη Λευκωσία και εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, όπου αποδοκιμάζεται η τουρκική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ