ΣΥΡΙΖΑ: Δεν απηχούν συλλογικό σχεδιασμό οι απόψεις Γλέζου – Είναι απολύτα σεβαστές

Στη δήλωση του Μανώλη Γλέζου στο Bήμα FM ότι «αν βγούμε με το μπόνους των 50 εδρών, θα πάμε ξανά σε εκλογές» τοποθετήθηκαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι οι απόψεις του Μανώλη Γλέζου δεν απηχούν ένα συλλογικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας όμως ότι οι θέσεις που καταθέτει ο ευρωβουλευτής είναι απολύτως σεβαστές.

«Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής» διευκρίνιζαν οι πηγές της Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ότι το ιστορικό στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφερε στον ραδιοσταθμό ότι η υιοθέτηση της απλής αναλογικής και η απεμπόληση του εκλογικού μπόνους αποτελεί πάγια αρχή του κόμματος.

Ο Μανώλης Γλέζος υποστήριξε
ότι ο εκλογικός νόμος «δεν βλέπει την ουσία», και ζήτησε ο λαός να δώσει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να χρειάζεται το μπόνους των 50 εδρών. «Ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία. Δεν βλέπει την αρπαγή των 50 εδρών; Εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους. Εάν όμως κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ