Νέα βήματα σύσφιξης της σχέσης Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου

Με κοινό ανακοινωθέν αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η τριμερής συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέχ Σουκρί και τον Κύπριο ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία την Τετάρτη.

Θα υπάρξει και διμερής συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον κ. Σουκρί.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης των τριών υπουργών θα είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, που θα λάβει χώρα στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου.

Οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στη Λευκωσία και μετέπειτα σε επίπεδο κορυφής στο Κάιρο είναι τα νεότερα βήματα στην προσπάθεια της Αθήνας να ενισχύσει την τριμερή σχέση και συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου για μια πλειάδα ζητημάτων.

Ένα από τα κύρια θέματα που απασχολούν την Αθήνα είναι ο καθορισμός των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των τριών χωρών, ιδιαίτερα εν μέσω νέων κινήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως με κοινό ανακοινωθέν είχε ολοκληρωθεί και η συνάντηση των τριών ΥΠΕΞ στο περιθώριο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ