«Δεν μπορούν να ζητούν συναίνεση» για νέα στήριξη, διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει πολιτικά στη συνέχιση της στήριξης για την Ελλάδα στέλνει η Κουμουνδούρου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., απαντώντας στη σχετική έκκληση του Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες.

«Δεν μπορούν να ζητούν τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχιση του εγκλήματος, επειδή οι ίδιοι δεν θέλουν και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά με τις προσπάθειες της Αθήνας να διασφαλίσει προληπτική γραμμή στήριξης από την ευρωζώνη για έξοδο από τα προγράμματα στήριξης το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η Σύνοδος ήταν «μια ευκαιρία για τον πρωθυπουργό ώστε να εγγυηθεί ότι η χώρα θα μείνει δεσμευμένη στους δανειστές».

Κατηγορεί μάλιστα τον πρωθυπουργό πως «όσο κι αν ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να «διανθίσει» τη νέα μνημονιακή εποχή με αοριστολογίες», τελικά οι δηλώσεις του «παραπέμπουν σε ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, αλλά τις ίδιες καταστροφικές δεσμεύσεις».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, από τις διαπραγματεύσεις για την προληπτική γραμμή προκύπτει πως η χρήση της γραμμής θα είναι δυνατή μόνο αν η Αθήνα αποκλειστεί από τις αγορές χωρίς δικό της λάθος, κι όχι αν η αύξηση των επιτοκίων προκύψει από δικά της λάθη.

Ο επίμαχος όρος φαντάζει σχεδιασμένος να δεσμεύσει και μια τυχόν νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αδιαφορήσει για τους μεταρρυθμιστικούς και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα συνοδεύουν τη γραμμή στήριξης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ