Χαρδούβελης: Ο κίνδυνος πολιτικών περιπετειών μόνη πηγή αβεβαιότητας

Ο κίνδυνος πολιτικών περιπετειών είναι η μοναδική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, καθώς ετοιμάζεται να συζητήσει την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης και τη διασφάλιση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, όπως δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» του Σαββάτου.

Ο κ. Χαρδούβελης επισημαίνει πως είναι απαραίτητη η συναίνεση μεταξύ πολιτικών δυνάμεων για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία.

Επισημαίνει πως μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου αρχίζει η επί της ουσίας συζήτηση με εταίρους και δανειστές αναφορικά με την περαιτέρω διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Σημειώνει επίσης πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του 2015 και ότι επισπεύδεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με θετικές επιπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης εκφράζει την αισιοδοξία του για νέες αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ