Βουλή: "Παρών" στην τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ρύθμιση αναλυτικά ΕΔΩ 

«Παρών» στην τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αιτιολογώντας την ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι το κόμμα του ψηφίζει «παρών» γιατί θα δώσει λύση σε κάποιους, ενώ εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του με τη ρύθμιση της τροπολογίας για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης την οποία δεν μπορεί να καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί εντάσσεται στην ενιαία τροπολογία.

«Άτολμη και ξεκομμένη από ένα συνολικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης» χαρακτήριζε με νωρίτερη ανακοίνωση την τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές το κόμμα, αναφέροντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση «θα όφειλε να έχει αποσύρει τη ρύθμιση και να φέρει για συζήτηση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο την ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ». Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπροτείνει πολύ μεγαλύτερες διευκολύνσεις

«Η παραπαίουσα συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, 20 ημέρες μετά και υπό την πίεση της ολοκληρωμένης και συνεκτικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ για την θέσπιση άμεσων μέτρων ανακούφισης των πολιτών και επανεκκίνησης της οικονομίας με ιδιαίτερο βάρος στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, κατέθεσε ενώπιον του κοινοβουλίου μια τροπολογία για την ρύθμιση των οφειλών άτολμη και ξεκομμένη από ένα συνολικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τη συμπληρώνει δε και με την παράταση για δύο έτη της έκτακτης εισφοράς αποδεικνύοντας την αλήθεια του ρητού: Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζει ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης μοιάζουν όσο η μέρα με τη νύχτα».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Πηνελόπη Γκάλιου