Bρούτσης: Θετική και σημαντική πρωτοβουλία η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες

Η ρύθμιση αναλυτικά ΕΔΩ

«Πρωτοβουλία και θετική και σημαντική καθώς έχει και οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις» χαρακτήρισε την τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι είναι προϊόν μιας ενδελεχούς και εξαντλητικής διαδικασίας για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα. Ενώ απαντώντας στην κριτική κομμάτων της αντιπολίτευσης περί καθυστέρησης της κατάθεσής της δήλωσε ότι η κατάθεση έγινε στον καταλληλότερο χρόνο «τώρα που η οικονομία κάνει στροφή στην ανάπτυξη».

Ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και σε στατιστικά στοιχεία της ρύθμισης, γνωστοποιώντας ότι οι οφειλές που εντάσσονται στη ρύθμιση είναι 11 δισεκατομμύρια και από 1 Νοεμβρίου 215.000 αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν σε αυτή και πρόσθεσε ότι ποσοστιαία το 99,7 % των οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν την ευκαιρία να μπουν σ' αυτή τη μεγάλη και γενναία ρύθμιση, όπως τη χαρακτήρισε. Προειδοποίησε τέλος ότι μετά το πεντάμηνο- που ισχύει η ρύθμιση- δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία.

«Τώρα που αφήνουμε πίσω το παρελθόν των κακών νοοτροπιών, βάζουμε τελεία και κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, περνώντας από την ύφεση στην ανάπτυξη, θέλουμε να είμαστε μαζί, όλοι οι Έλληνες» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας στην ομιλία του.

«Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί μια ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αναφερόμενος, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στο περιεχόμενο της τροπολογίας.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε δε και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα όπως αυτή για την άρση των στρεβλώσεων των πλειστηριασμών. Προανήγγειλε, επίσης, και συγκεκριμένες δράσεις για τους μεγάλους οφειλέτες τονίζοντας ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η ενίσχυση των μέτρων συμμόρφωσης.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ