Πηγές ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης παραβίασε εντολές Σαμαρά για το μισθό στο Δημόσιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παρίσι παρουσίασε γραπτώς σχέδιο στην τρόικα για μείωση του εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο, σε αντίθεση με τις εντολές του ίδιου του πρωθυπουργού που είχαν δοθεί σε σύσκεψη που είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου πριν αναχωρήσει η ελληνική αποστολή για τη γαλλική πρωτεύουσα, απαντούν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον ΣΚΑΪ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν αποφασίσει να μην ανοίξει από μόνη της η ελληνική πλευρά θέμα για τη μείωση του κατώτατου μισθού στο Δημόσιο.

Οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι από την τακτική του κ. Μητσοτάκη αιφνιδιάστηκαν τόσο η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ όσο και σύμβουλοι του κ. Σαμαρά, που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με την τριμερή.

Όσον αφορά την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε την Πέμπτη στο σταθμό μας ότι «καταλογίζω ένα ενδιαφέρον διαφοροποίησης με το μάτι στην κάλπη».

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν πλήρως ενήμερο για όσα κάνει το υπουργείο ήταν παρών όταν έγινε η συζήτηση στο Παρίσι (σ.σ με την τρόικα)... Έχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση (για το μισθολόγιο) στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουμε ως χώρα για πρώτες παρεμβάσεις» διευκρίνισε. «Υφυπουργός είναι η κ. Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ με την οποία έχω εξαιρετική συνεργασία πρόσθεσε.
Πηγή: Γιάννης Καντέλης, Newsdesk ΣΚΑΪ