Βενιζέλος: Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι

Η χώρα έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο πλαίσιο για την έξοδό της από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην επόμενη φάση, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα θα έρθει τάχιστα στη βουλή.

Για το εάν εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα μπορεί "να τινάξει τα πράγματα στον αέρα", ο κ. Βενιζέλος απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι καθόλου». Η αξιολόγηση – συνέχισε – η αναθεώρηση του προγράμματος που γίνεται θα ολοκληρωθεί κανονικά. «Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι, πάρα πολύ προσεχτικοί και υπεύθυνοι και βεβαίως δεν υπάρχει σχέδιο Β. Ποτέ δεν υπήρχε. Αποδείχτηκε τώρα ότι όποιος σκέφτεται με όρους σχεδίου Β’ παίζει με τη φωτιά».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τα μηνύματα που έστειλαν οι αγορές την περασμένη εβδομάδα και τα έχει ενσωματώσει στο σχεδιασμό της.

Είπε ακόμα ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει πολιτική συναίνεση, τότε «οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε ένα δίλημμα, πρέπει δηλαδή να αποφασίσουν αν θα θυσιάσουν τις θυσίες που έχουν ήδη κάνει».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, που επίσης συμμετείχε στη συνάντηση, εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώ είπε ότι η κατάθεση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ταμεία, είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας, Newsdesk ΣΚΑΪ