Κλείσιμο

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εναντίον υπουργείου Οικονομικών για τη Διαύγεια

Την αντίθεσή της σε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά το
πρόγραμμα «Διαύγεια» εξέφρασε στη Βουλή, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφυλλοπούλου, προαναγγέλλοντας την απόσυρση μίας παραγράφου της.

Η τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη το βράδυ από το Υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε ότι «πράξεις ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης και σχετικές ανακλητικές αποφάσεις των διατακτών που έχουν εκδοθεί μέχρι την 30.09.2014, ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο ανάρτησης αυτών στο πρόγραμμα Διαύγεια».

Μιλώντας στη Βουλή, η κ. Χριστοφιλοπούλου «κάρφωσε» το Υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι σε τροπολογία του«παρεισέφρησε από λάθος παράγραφος η οποία έθετε με τη διατύπωση της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια”» και σημείωσε με νόημα: «Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας δεν προωθεί το πρόγραμμα “Διαύγεια”, κάτι που εμάς στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Για το λόγο αυτό θα έρθει το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τη συγκεκριμένη παράγραφο της σχετικής τροπολογίας».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου