Κλείσιμο

Λαφαζάνης: Εκλογές ανά πάσα στιγμή – Λέμε στον 21ο αιώνα έξω τα κόμματα από τα ΑΕΙ;

Την πεποίθηση ότι «οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, και πάντως πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ακολουθούν καταστροφική πορεία, και ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα εκλογές για να αλλάξει πορεία.

Αναφορικά με τη δήλωση του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρου Φορτσάκη στο σταθμό μας, με την οποία ο κ. Φορτσάκης τάχθηκε κατά της κομματικοποίησης στα Πανεπιστήμια ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας δήλωσε ότι «είναι ανεξήγητη η στάση του (...) δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται ως κυβερνητικός επίτροπος... Βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στο θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο κ. Λαφαζάνης διερωτήθηκε στο σημείο αυτό αν «είναι δυνατόν να λέγεται στον 21ο αιώνα ‘έξω τα κόμματα από το πανεπιστήμιο’. Τα κόμματα είναι θεσμός, λειτουργούν πολιτικές νεολαίες, υπάρχει ελεύθερος συνδικαλισμός, πολιτική δραστηριότητα» τόνισε.

«Όχι σε σεκιούριτι και ιδιωτικές εταιρείες στα πανεπιστήμια... Δεν είναι ιδιωτική εταιρεία το Πανεπιστήμιο για να ‘χει σεκιούριτι» σημείωσε. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της φύλαξης από σεκιούριτι και ιδιωτικές εταιρείες στα πανεπιστήμια, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει ουσιαστικός διάλογος για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων.

Όσον αφορά τη συνάντηση του απερχόμενου υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «θεσμικού χαρακτήρα συνάντηση, η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.»
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ