Συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο την Τετάρτη

Έκτακτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο καθώς και το θέμα των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκύψει εμπλοκή στη συμφωνία με την τρόικα για τα επίμαχα θέματα και οι υπουργοί προσπαθούν να λύσουν το θέμα, μετά από εντολή του πρωθυπουργού.

Την Τετάρτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθούν για να κλειδώσουν τη συμφωνία για τη ρύθμιση. 

Η συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να άρει τις ενστάσεις των δανειστών, και να φέρει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, σχετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξυπηρέτηση των οφειλών σε έως και 100 δόσεις. Κυβερνητική πηγή ανέφερε νωρίτερα η τρόικα αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές Νοεμβρίου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση διήρκεσε δυο ώρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλα τα οικονομικά θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, με κυρίαρχα τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ενόψει της έλευσης των δανειστών.

Σημειώνεται ότι η τρόικα έχει αποσαφηνίσει ότι ζητεί από την Αθήνα να ολοκληρώσει τις εκκρεμούσες μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει συμφωνήσει. ανεξαρτήτως των πολιτικών προβλημάτων που προκαλούν αυτές.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε δηλώσεις μετά την αναχώρησή του από το Μαξίμου.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ