Κλείσιμο

Θεοδωράκης: Να πάψει η κυβέρνηση να παριστάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την ακύρωση του ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα μιλάει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Συναντήσεις δεν μπορούν να γίνουν με τα στελέχη των δύο κομμάτων να συμπεριφέρονται σαν μονομάχοι στο Κολοσσαίο. Είναι μια άρρωστη ατμόσφαιρα που πνίγει κάθε απόπειρας ουσιαστικής συζήτησης» εξηγεί ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με το «ναυάγιο» της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, επισημαίνει ότι Το Ποτάμι δεν είναι ούτε μονοπρόσωπη ΕΠΕ ούτε και Ανώνυμη Εταιρεία. Αντιθέτως είναι μια εταιρεία λαϊκής βάσης με εκατοντάδες στελέχη, χιλιάδες εθελοντές και με γερές δεξαμενές σκέψης». Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Θεοδωράκης λέει: «Θα ψηφίζαμε αν ήταν ο Πρόεδρος που έχει ανάγκη ο τόπος».

Για το θέμα της αυτοδυναμίας αναφέρει ότι «είναι κάτι που ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απεύχεται, και νομίζω ότι κατά βάθος το απεύχεται», ενώ προσθέτει ότι "η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να παριστάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ".

Και καταλήγει:«είμαστε σε αδιέξοδο αν δεν δώσουμε μια ευκαιρία στο καινούριο, αν δεν φύγουμε μπροστά. «'Οποιος δεν είναι φύσει δούλος, ή αποδρά ή αυτοκτονεί»λέει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά. Εμείς να μην αυτοκτονήσουμε αλλά να αποδράσουμε από το παλιό πολιτικό σύστημα».

Την ανάγκη οι πολίτες να καταστήσουν το Ποτάμι τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, εξέφρασε στο μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε το Σάββατο στις Σέρρες.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ