Κλείσιμο

Κοντονής: Δεν θα κάνουμε μονομερή ενέργεια για το χρέος - Κύρτσος: Koύρεμα δεν υπάρχει

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερή ενέργεια για το χρέος, αλλά η κυβέρνηση της αριστεράς θα θέσει θέμα χρέους και θα καταργήσει του μνημονιακούς νόμους, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάυρος Κοντονής, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε αποικία χρέους».

«Υπάρχει δομικό πρόβλημα στη λειτουργία της ευρωζώνης» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος.

Ο κ. Κοντονής επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την αναταραχή στις αγορές, κάνοντας λόγο για «λεονταρισμούς και παλικαρισμούς». «Είδαμε πώς μπορεί να εκτροχιαστεί η ελληνική οικονομία έτι περαιτέρω επειδή ακολουθεί η κυβέρνηση λάθος πολιτική» τόνισε. Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση προσπάθησε να αποδράσει από τη φυλακή του μνημονίου κρατώντας τις αλυσίδες που τη δένουν με τα μνημόνια».

«Πυρήνας του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας είναι η επέμβαση στο χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους και αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης» υποστήριξε. 

«Το χρέος δεν κουρεύεται, μπλοφάρετε και λέτε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό. Έχει συμφωνηθεί ότι δεν θα γίνει απομείωση του χρέους στην Ευρώπη, και οι άλλοι (σ.σ εταίροι) θέλουν διαρθρωτικές αλλαγές που εσείς δεν τις θέλετε (...) θα μας παρακαλάτε να γυρίσουμε πίσω» απάντησε στον κ. Κοντονή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

«Κανείς δεν δέχεται κούρεμα του χρέους στην Ευρωβούλη. Μην μας δουλεύει η Λαγκάρντ, θέλει κούρεμα των ευρωπαίων εταίρων, αλλά όχι του Ταμείου (...) ο καθένας ζητάει κούρεμα για του διπλανού το χρέος» πρόσθεσε ο κ. Κύρτσος, επιτιθέμενος στην επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τα υπογραφέντα όπως απελευθέρωση αγοράς εργασίας, επικουρικές συντάξεις, μείωση δημόσιων υπαλλήλων, γιατί ειδάλλως μειώνεται η αξιοπιστία μας» προειδοποίησε ο ευρωβουλευτής.

«Σε χώρες όπως η Ιρλανδία είχε πολιτική συνεννόηση εμείς δεν έχουμε συνεννόηση και δεν είμαστε και ανταγωνιστικοί. Κουρέψαμε μισθούς, δεν κάναμε αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, δεν μειώσαμε τον αριθμό των δημόσιων υπάλληλων δεν γίνεται έτσι η δουλειά» είπε.

«Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να βγει από το μνημόνιο» παραδέχθηκε ο κ. Κύρτσος, προσθέτοντας ότι νέα επιτήρηση σίγουρα θα υπάρξει. «Η εποπτεία είναι θεσμοθετημένη και σε επίπεδο Ευρωζώνης και ΕΕ όποιος διαφωνεί πρέπει να φύγει» παρατήρησε.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ