Αριστερή Πλατφόρμα: Στροφή στους κινηματικούς αγώνες – «όχι» σε μνημονιακούς

Κείμενο συμβολής αναμένεται να καταθέσει η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής επικεντρώνοντας σε τέσσερα σημεία σε σχέση με τους χειρισμούς της πλειοψηφίας του κόμματος.

Συγκεκριμένα τα στελέχη της Πλατφόρμας θα καταθέσουν τις εξής προτάσεις:

1. Ριζοσπαστικοποίηση προγράμματος επικεντρώνοντας σε θέματα όπως το δημόσιο χρέος, τράπεζες, αλλά και η φορολογία θέλοντας να συμβάλλουν και να συμπληρώσουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης όσον αφορά τον επιμερισμό της φορολογίας στα πιο πλούσια στρώματα.

2. Ανασυγκρότηση κόμματος προκειμένου, όπως τονίζουν στελέχη της Αριστερής πτέρυγας να μην παίρνονται αποφάσεις τετελεσμένες ερήμην των οργάνων.

3. Στροφή στους κινηματικούς αγώνες

4. Θα επικεντρωθούν στο θέμα των συμμαχιών, λέγοντας «όχι» στις δυνάμεις που έχουν ευθύνη για την εφαρμογή των μνημονίων.

Εντός της ημέρας θα τοποθετηθούν στην Κεντρική Επιτροπή από την Αριστερή Πλατφόρμα η Σόφη Παπαδόγιαννη και ο Νίκος Χουντής και την Κυριακή οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Στάθης Λεουτσάκος.

Κατά της κυβέρνησης, των «αγορών» και της γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη έβαλλε στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας στην εισηγητική του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μάλιστα ότι «γνωρίζουμε ότι οι αγορές θα είναι για μακρά περίοδο εχθρικές προς την Ελλάδα, εμείς έχουμε δικό μας σχέδιο και δικό μας στόχο, μόνο με ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους οι αγορές θα σταματήσουν να είναι εχθρικές». Στο πλαίσιο αυτό, εξήγγειλε «μεγάλη κοινωνική βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους».
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ