Κουβέλης: Ανάγκη εθνικής συνεννόησης και επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και επαναδιαπραγμάτευσης των προγραμμάτων στήριξης με τους εταίρους επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας το Σάββατο στη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι «οι εθνικές εκλογές είναι μια δημοκρατική διαδικασία. Δεν πρέπει να εξορκίζονται ως το απόλυτο κακό», υπογραμμίζοντας ότι «η χρονικά προσδιορισμένη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να μετατραπεί σε εργαλείο μικροπολιτικών σχεδιασμών.»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άφησε αιχμές τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «εύκολες και μαγικές λύσεις βεβαίως δεν υπάρχουν». «Η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει με μια υποτιθέμενη εύκολη προσφυγή στις αγορές. Η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την κατάργηση του με ένα νόμο. Το λέγαμε και το λέμε χωρίς ταλάντευση» τόνισε.

«Είναι ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους. Πρέπει ταυτόχρονα να διεκδικηθεί ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα με ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και παροχή εγγυήσεων και ρευστότητας στην αγορά. Η διεκδίκηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της χώρας» σημείωσε.

«Η καλλιέργεια της όξυνσης και της πόλωσης αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης για να δείξει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και για αυτό δεν πείθει. Ταυτόχρονα όμως και η ευκολία με την οποία αρκετές φορές η αξιωματική αντιπολίτευση περνάει πάνω από τα ανοιχτά προβλήματα του τόπου δεν συνιστά ρεαλιστική προσέγγιση» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, είναι άδικο για τους πολίτες, που τόσα υπέφεραν και υποφέρουν, να τιναχθούν όλα στον αέρα επειδή η κυβέρνηση προτάσσει μικρά συμφέροντα πολιτικής επιβίωσης και η αντιπολίτευση φαντάζεται ότι τα προβλήματα θα λυθούν απλώς επειδή θα έρθει στην κυβερνητική εξουσία.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ