Κωνσταντινόπουλος: Ανευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ – 600 εκατ. ευρώ παραπάνω στην αγορά

Με βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και ανειλικρίνεια και εστιάζοντας στα αποτελέσματα του τομέα του για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ τοποθετήθηκε στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Με στόχο να μην επιστραφεί στις Βρυξέλλες ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος γνωστοποίησε «ότι για το διάστημα Ιανουαρίου - αρχές Οκτωβρίου 2014, είχαν μπει στην αγορά 600 εκατ. ευρώ παραπάνω ή 10,3% περισσότερα από πέρυσι».

Μάλιστα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με την ΕΕ, αναφέρθηκε και σε νέα επιπλέον κονδύλια που εξασφάλισε το Υπουργείο Ανάπτυξης «να φέρει προς απορρόφηση κονδύλια 4,2 δις» και επίσης για τα Τομεακά και Περιφερειακά Προγράμματα, και τουλάχιστον 1-2 χρόνια πιο μπροστά, όπως είπε, «πόρους 700 εκατ. ευρώ για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και απασχόλησης στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που πλήττονται από την κρίση».  Απευθυνόμενος δε, στον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Διεκδικήσαμε και πετύχαμε μία μεγάλη εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση από την ΕΕ, δεν μας την έδωσαν επειδή τους απειλήσαμε… κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ !»κατέληξε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου