Στα άκρα η κόντρα μετά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις επιχειρηματιών στο Μαξίμου (upd2)

Στα άκρα φέρνουν την πολιτική αντιπαράθεση οι καταγγελίες του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ότι ισχυροί επιχειρηματίες και φίλοι του Πρωθυπουργού επηρεάζουν τις αποφάσεις του μεγάρου Μάξιμου.

«Ο Καραμανλής ξεκίνησε το θέμα με τους νταβατζήδες αλλά εμείς θα το πάμε παραπέρα» τόνισε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Τρεις - τέσσερις οικογένειες είναι αυτές και τις ξέρουμε» τόνισε κάνοντας λόγο για χαριστικές ρυθμίσεις.

Παρεμβαίνοντας στο σταθμό μας, ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε από τον κύριο Κουρουμπλή να διευκρινίσει τι εννοεί. «Εννοείτε αυτό που λενε στα πηγαδάκια της Βουλής; Ότι υπάρχει εταιρεία της οποίας νομικός σύμβουλος ήταν μεγαλοστέλεχος και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου. Ο υφυπουργός είπε επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται και ‘κάνει την πάπια’ και αποχωρεί από τη Βουλή όταν τίθενται δύσκολα θέματα και δεν θέλει να πάρει θέση.»

«Είχαμε σωρεία τροπολογίων από την κυβέρνηση, απαλλαγές για ΦΠΑ για πετρέλαια για το σύστημα εισροών - εκροών, ων ουκ έστιν αριθμός, είχαμε βγάλει μαύρη λίστα, και βέβαια τη λίστα Λαγκάρντ. Ονομάτισε ο κ. Δραγασάκης τον Μπαλτάκο είναι μεροληψία σκληρή μέσα σε συνθήκες κρίσης» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Πρόκειται για αισχρή συκοφαντία, να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση του, θα είναι υπόλογος αν δεν το πράξει» τόνισε ο τέως ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Το χθεσινό έκανε τον κ. Δραγασάκη... ΤΣΥΡΙΖΑ, (...) ήταν ήρεμη φωνή, διαφωνούμε ριζικά, αλλά τον σέβεσαι. Αυτό που είπε δεν ήταν πρέπον πολιτικά» τόνισε από την πλευρά του ο έτερος αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλατζής.

«Χτύπημα κάτω από τη μέση» χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Bήμα FM ο Πέτρος Τατσοπουλος από τη στιγμή που δηλώνουν τα στελέχη του ότι θα πουν ονόματα μόλις γίνουν κυβέρνηση. Τη δήλωση επανέλαβε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός.

«Να πείτε ονόματα» ζήτησε την Τετάρτη από τον κ. Δραγασάκη ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, συμπληρώνοντας πως ο αντιπρόεδρος της Βουλής διατύπωσε «ή μια βαριά κατηγορία ή μια βαριά συκοφαντία. Είναι στο χέρι του να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ