Κλείσιμο

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου - Βενιζέλος: Να είμαστε έτοιμοι και για εκλογές το 2015

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση έχουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μαξίμου, καθώς σήμερα Τρίτη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ενώ από την Τετάρτη αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στη συνάντηση είναι παρόντες και οι κ. Χαρδούβελης, Σταϊκούρας, και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας, καθώς αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του χρέους ενόψει της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την προσεχή Κυριακή στην Ουάσιγκτον. 

«Ετοιμάζουμε τα ψηφοδέλτια μας στο πνεύμα αυτών που συγκροτήσαμε για την Ελιά. Είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές του 2016, αλλά να είμαστε έτοιμοι και για το 2015» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση στελεχών και φορέων για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι αν προκληθούν εκλογές από τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι χαμένες για την κυβερνητική πλειοψηφία.»

Όσον αφορά το μέτωπο των δανειστών, η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των συστημικών ευρωπαϊκών τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 26 Οκτωβρίου.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Γιάννης Καντέλης