Τζαβάρας: Σωστές οι αιχμές Σαμαρά για υπουργούς – Βούτσης: Δεν υπάρχουν οι 180

Ορθώς ο πρωθυπουργός άφησε για πρώτη φορά και αιχμές για «βουλευτές και υπουργούς, που αντί να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, εξυπηρετούν προσωπικές στρατηγικές», δήλωσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ μας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας.

Χαρακτήρισε σωστή την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας ότι το νυν κυβερνητικό σχήμα δεν ευτύχησε από την αρχή.

Τέλος, έκρινε ως θετική την εμφάνιση του Θόδωρου Ρουσόπουλου στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

«Εμείς ξεχωρίζουμε την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση ή η κοινή γνώμη τις ξεχωρίζουν» δήλωσε στο σταθμό μας ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και να πάρει 154 ή 155 βουλευτές [στην ψήφο εμπιστοσύνης], η κυβερνητική πλειοψηφία δεν βλέπω να παίρνει άλλους βουλευτές», σχολίασε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας πως αυτό συνειρμικά οδηγεί στο ότι δεν υπάρχουν 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.

Έκανε λόγο για «αυτοπαγίδευση» του Αντώνη Σαμαρά σε μια στρατηγική, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα είδος ρουσφετιού προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Μπορεί να γίνει πολύ εύκολα αυτογκόλ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ