Μακρή: Δεν έκανα καμία αποσχιστική ενέργεια – Μη νόμιμη η κλήση μου σε απολογία

«Μη νόμιμη» και «εκτός καταστατικού» χαρακτήρισε την Παρασκευή η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, τη μέχρι τώρα διαδικασία εναντίον της που ακολουθεί το κόμμα και ο πρόεδρός του Πάνος Καμμένος. «Εγώ όπως γνωρίζετε δεν έκανα καμία αποσχιστική ενέργεια κι αυτό φαίνεται. Αντίθετα κατηγορούμαι για αντικομματική συμπεριφορά και το κόμμα μου αρνείται να μου ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έκανα» υποστήριξε.

«Δεν με έχουν καλέσει όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος... Όπως γνωρίζετε, τα κόμματα έχουν καταστατικά και όταν υπάρχουν παραπομπές στελεχών πρέπει να ενεργοποιείται μια συγκεκριμένη διαδικασία βάση ενός καταστατικού. Αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί. Γι’ αυτό έστειλα το εξώδικο και έχουμε ακόμη μια μέρα μέχρι να μου απαντήσουν θεσμικά, μέσα από το εξώδικο μου» τόνισε στον ΒΗΜΑ FM.

«Με κάλεσαν μέσω ενός email της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδος. Με κάλεσαν ενώ δήλωναν στο ΑΠΕ ότι με καλούν στο πειθαρχικό όργανο και περίμενα την κλήση μου, τελικά δεν βγήκε ποτέ κλήση από το πειθαρχικό όπως ορίζει το καταστατικό, αλλά πήρα ένα email με την ίδια ημερομηνία, στην οποία μου λένε ότι πρέπει να απολογηθώ στην κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν ορίζεται πουθενά τέτοια διαδικασία, είναι μη νόμιμη» σημείωσε η βουλευτής, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου όταν επιτέθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων σε άλλα στελέχη του κόμματος.

Αναφερόμενη εξάλλου στις φήμες προσχώρησής της στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.
Πηγή: skai.gr