Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου ενώ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομιών Γκίκας Χαρδούβελης.

Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων, κατά την οποία κρίθηκε σκόπιμο η συνάντηση να γίνει αφού υπάρχει πρώτα μια σαφής εικόνα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στόχος της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να οριστούν οι διαπραγματευτικές γραμμές της Αθήνας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εν τω μεταξύ η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με την τρόικα, ενώ ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δανειστών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, πολλές απ' τις οποίες βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης. Οι δύο πλευρές εξέτασαν και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Νωρίτερα, με τους εκπροσώπους των δανειστών συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, με κύριο αντικείμενο τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων προς Δημόσιο και ασφαλιστικά Ταμεία.

Όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος του υπουργείο Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν κατέθεσαν κάποια ένσταση όσον αφορά τις προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά ζήτησαν ορισμένες τεχνικές διευκρινίσεις, οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν το αντικείμενο τριών ακόμα συναντήσεων, δύο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και μιας μεταξύ των επικεφαλής της τριμερούς και τον υπουργό.

Η ίδια πηγή τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και θα κατατεθεί στη Βουλή μόλις επιτευχθεί η οριστική συμφωνία.

Το μέτωπο πάντως όπου ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είναι στις ρυθμίσεις για τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους οφειλέτες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ