Κλείσιμο

«Κόκκινα» δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης τρόικα-Δένδια

Η ρύθμιση της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει στις 11:30 το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με την τρόικα, ενώ στις 15:00 το μεσημέρι την σκυτάλη παίρνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν και οι δύο σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Η Τρίτη ήταν η πρώτη μέρα επαφών με τους εκπροσώπους των δανειστών για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων, στέλεχος του οικονομικού επιτελείου έκανε γνωστό ότι στην συνάντηση τέθηκε η επόμενη μέρα μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τρόικα συμφώνησε ότι για το 2015 θα επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος χωρίς να χρειασθεί να ληφθούν νέα μέτρα.

Προσέθεσε ακόμα ότι οι σχεδιαζόμενες φοροελαφρύνσεις θα γίνουν κανονικά, καθώς είναι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, και πως το ζήτημα είναι ο χρόνος τους.

Στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης