Τσίπρας: Πυκνώνουν οι ενδείξεις για εκλογές

«Πυκνώνουν οι ενδείξεις για εκλογές» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγηση του στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για αμηχανία της κυβέρνησης απέναντι στις προγραμματικές προτάσεις που παρουσίασε το κόμμα του στη ΔΕΘ 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσιπρας εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία και ζήτησε από τα μέλη της πολιτικής γραμματείας να είναι σε πολιτική ετοιμότητα. 

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μία σειρά από νομοθετικές προτάσεις οι οποίες θα εξειδικεύουν τις εξαγγελίες που έκανε στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο , ενώ αναφερόμενος στο θέμα των συμμαχιών, τόνισε πως καταλυτικά στη διαμόρφωση του σημερινού κλίματος επέδρασαν οι συμμαχίες που αποτυπώθηκαν το καλοκαίρι με πρωτοβουλίες όπως η μικρή ΔΕΗ,  ο αιγιαλός και τα δάση. 
 
Για  το θέμα του χρέους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η θέση μας ειναι σαφής,  όπως έχει διατυπωθεί μέχρι τώρα επίσημα από το κόμμα. 

Σε παρέμβαση του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε σύμφωνα με πληροφορίες κριτική για το θέμα του χρέους, τονίζοντας πως δεν βοηθά η πανσπερμία δηλώσεων στο θέμα της διαπραγμάτευσης για το χρέος, καθώς η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κινδυνολογήσει και να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας. 
Πηγή: Αντώνης Ατζολέτος