Ικανοποίηση στο οικονομικό επιτελείο μετά την πρώτη επαφή με την τρόικα

«Η επόμενη μέρα, μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος», βρέθηκε από την πρώτη κιόλας συνάντηση στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα.

Όπως τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών «όλοι συμφωνήσαμε ότι εφόσον βγούμε από το μνημόνιο δεν θα είναι ο έλεγχος ίδιος».

Το ίδιο στέλεχος χαρακτήρισε πολύ καλή την πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι η τρόικα συμφώνησε πως για το 2015 θα επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος χωρίς να χρειασθεί να ληφθούν νέα μέτρα.

Προσέθεσε ακόμα ότι οι φοροελαφρύνσεις θα γίνουν κανονικά, είναι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, το θέμα είναι ο χρόνος τους.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του οικονομικού επιτελείου με τον σύμβουλο του πρωθυπουργό Χρύσανθο Λαζαρίδη, τόνισε ότι είναι ευπρόσδεκτος, όπως και οποιοσδήποτε άλλος σύμβουλος του πρωθυπουργού στις διαβουλεύσεις με την τρόικα.

Το πρωί επικράτησε αναταραχή στη διαπραγματευτική ομάδα της Αθήνας, λόγω της παρουσίας του κ. Λαζαρίδη στις συζητήσεις με την τριμερή.

Τελικά, διευκρινίσθηκε ότι η παρουσία του κ. Λαζαρίδη σχετίζονταν μόνο με τις συζητήσεις για τα δημοσιονομικά και το χρέος.

Το πρωί της Τρίτης, η τρόικα θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11:30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15:00).

Θα ακολουθήσει, στις 18:00 το απόγευμα, συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης