Δούρου: Με εντολή μου κανένα έγγραφο για τον επανέλεγχο των υπαλλήλων της περιφέρειας

«Η περιφέρεια Αττικής δίνει εντολή στις διευθύνσεις της να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να συμβάλλει σε ένα σύστημα επιζήμιο για το Δημόσιο» διεμήνυσε μέσω Twitter η Ρένα Δούρου, επιμένοντας στη μετωπική της σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσον αφορά τον επανέλεγχο των στοιχείων των υπαλλήλων στους ΟΤΑ. Η κ. Δούρου κάνει λόγο για εντατικοποίηση των ελέγχων από την ίδια την περιφέρεια όσον αφορά ενδεχόμενες παρανομίες. 

«Η συντονισμένη απαξίωση του δημοσίου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης μας βρίσκει αντίθετους. Υπονομεύει το αύριο της πατρίδας» αναφέρει η κ. Δούρου, κάνοντας λόγο για «εβδομάδα συκοφαντίας και διαστρέβλωσης».

«Καμία ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων. Αναζητήστε τους στους κόλπους σας με τις μαζικές ρουσφετολογικές προσλήψεις» σημειώνει η περιφερειάρχης Αττικής.



«Καλώ να μου φέρουν μία δήλωση μου με την οποία να υποστηρίζω την κάλυψη ενός πλαστού πτυχίου. Δεν θα βρουν γιατί δεν υπάρχει» υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την κ. Δούρου, η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας της αξιοπρεπούς εργασίας στην Αττική.

«Οι έλεγχοι για οποιεσδήποτε παρανομίες σε ό,τι μας αφορά θα ενταθούν. Είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά: θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα!» σημειώνει.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους Δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών Αρχών» στέλνοντας σαφές μήνυμα στους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου που αντιτίθενται στους ελέγχους.

«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους, γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την περιφερειάρχη Αττικής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέφρασε τη λύπη του γιατί τα μέχρι τώρα βήματά της δεν δείχνουν αντάξια των περιστάσεων του αξιώματός της.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ