Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την αξιολόγηση

Την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβερνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει το θεμα της αξιολόγησης και του ελέγχου των συμβάσεων των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η γνωστοποίηση της πρόθεσης των 19 δημάρχων προερχομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην εφαρμόσουν την αξιολόγηση και να μη συνδράμουν στη διεξαγωγή των ελέγχων για παράνομες μετατροπές συμβάσεων.

Για πολιτικούς προστάτες είχε κάνει λόγο προ ημερών ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιλογή των 19 δημάρχων,, όπως και η προαναγγελθείσα πρόθεση της περιφερειάρχου Αττικής Ρενας Δούρου, να μην επιτρέψουν τον έλεγχο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία στη συγκρότηση και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών τονιζει το ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει ότι βρίσκει καθολικά αντίθετη και την συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπάλληλων. ραβιάζει όμως και τις δικές τους προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως και του πολιτικού φορέα, από τον οποίο υποστηρίχθηκαν. Δυστυχώς εμπλέκουν σκόπιμα τον έλεγχο των πιστοποιητικών με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να προκληθεί φόβος και ανασφάλεια στη διοίκηση και να κρυφτούν οι πιθανοί επίορκοι».

Για συκοφάντηση των θέσεών του στο θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση των μνημονιακών μέτρων . Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρει να συκοφαντήσει και να "τσουβαλιάσει" συλλήβδην όσους αντιτίθενται στην εκστρατεία ανεύρεσης υποψήφιων προς απόλυση.

"Δεν μπορεί να είναι τιμητές του Δημοσίου, αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν", εγραψε στο Facebook η Ρένα Δούρου.

"Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού. Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν", λέει χαρακτηριστικά η κα. Δούρου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ