Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ: Ικέτης ο Σαμαράς, προστρέχει στο τελευταίο του αποκούμπι, τη Μέρκελ

«Ικέτη» που «προστρέχει στο τελευταίο του αποκούμπι» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνάντησης του κ. Σαμαρά με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την προσεχή Τρίτη στο Βερολίνο. 

«Ως ικέτης κατευθύνεται ο κ. Σαμαράς στην κ. Μέρκελ προσβλέποντας στην επιείκειά της. Απομονωμένος πολιτικά προστρέχει στο τελευταίο του αποκούμπι, αφού προηγουμένως έχει καταστήσει σαφές μέσω του Υπουργού Οικονομικών πως η μεν διαγραφή του χρέους δεν αποτελεί επιλογή, η δε χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής συνιστά αμαρτία» αναφέρεται χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί του κ. Σαμαρά προς την κ. Μέρκελ είναι η προοπτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της χώρας, δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί και πως έχει κλείσει τον κύκλο της ζωής της» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Σταθερή, αποφασισμένη από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιωμένη από αλλεπάλληλες κεντρικές επιτροπές και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, είναι η θέση του κόμματος για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Για τη συνάντηση των επικεφαλής του οικονομικού Επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Δραγασάκη και Γ. Σταθάκη με τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας Γεργκ Άσμουσεν, υποστήριξε ότι ήταν μια άτυπη συνάντηση στο πλαίσιο ενός ευρύτερου φόρουμ οικονομολόγων. «Κυρίως η γερμανική πλευρά δεν ήθελε να δοθεί δημοσιότητα, θέσαμε θέμα χρέους και την ανάγκη αλλαγής πολιτικής. Δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ να πει τι είπε ο Άσμουσεν» είπε.

«Να μάθουμε την ατζέντα στη συζήτηση Δραγασάκη – Σταθάκη με τον Άσμουσεν. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια θέμα τέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί δεν έγινε γνωστή. Τι απάντηση πήραν από τον Άσμουσεν για το χρέος;» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ. Γιάννης Μιχελάκης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ