Συνάντηση Δραγασάκη, Σταθάκη με Άσμουσεν για το χρέος - Δραγασάκης: Ήταν άτυπη

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μερκελ Γεργκ Άσμουσεν είχαν στο Βερολίνο οι βουλευτές και επικεφαλής του οικονομικού Επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Σταθάκης, λίγα 24ωρα μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Τη συνάντηση, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως από την Κουμουνδούρου, επιβεβαίωσε με σημερινή (Πέμπτη) ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Δραγασάκης, διευκρινίζοντας ότι ήταν άτυπη. 

«Άτυπες συναντήσεις γίνονται με κάθε ευκαιρία και σε κάθε πρόσφορο επίπεδο. Με την έννοια αυτή υπήρξε γεύμα με γερμανούς οικονομολόγους με τη παρουσία και του κ. Άσμουσεν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.  




Πηγές της Κουμουνδούρου υποστήριζαν ότι η συνάντηση ζητήθηκε από Γερμανικής πλευράς.

Σύμφωνα με τα Νέα, το ραντεβού αποσκοπούσε στην παράθεση των προτάσεων και θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του χρέους. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη συνάντηση οι δύο οικονομολόγοι έθεσαν στον Άσμουσεν και το ζήτημα του κουρέματος και το ζήτημα της επιμήκυνσης ως μία μορφή κουρέματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι το αργότερο τον Μάρτιο-Απρίλιο θα προκληθούν εκλογές –εξαιτίας και της στάσης του στην προεδρική εκλογή- και γι’ αυτόν τον λόγο επιδιώκει η υποδοχή που θα γίνει σε μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρώπη να μη γίνει σε αχαρτογράφητα νερά.
Πηγή: skai.gr