Σαμαράς: Όχι σε πρόωρες εκλογές, ανεδαφικό το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές, ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά σε συνομιλία του το βράδυ της Τρίτης με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο εντευκτήριο της Βουλής, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε «βολές» κατά των εξαγγελιών Τσίπρα από τη ΔΕΘ.

Με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεδαφικό και πως: «Εάν δοθεί στον Αλέξη Τσίπρα η ευκαιρία να κυβερνήσει, που δεν θα του δοθεί, στις ελληνικές τράπεζες δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ».

Το ζήτημα της κοστολόγησης των μέτρων που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κύριο αντικείμενο της κουβέντας, και ο κ. Σαμαράς να φέρεται να επέστησε την προσοχή στους βουλευτές της ΝΔ, παραπέμποντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το ΥΠΟΙΚ αποτιμά το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στα 27,2 δισ. ευρώ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το κοστολογεί στα 11,3 δισ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε αρκετές φορές πως δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μιχελάκης τον ρώτησε πότε θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για το χρέος κι εκείνος απάντησε πως πιστεύει ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Αν γίνει αυτό, τότε πάμε με άλλον αέρα στις εκλογές, ακόμη κι αν είναι πρόωρες με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», του είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρωθυπουργό να εκτιμά πως δεν θα γίνουν εκλογές. «Ξεχάστε τις εκλογές, βγάλτε τες από το μυαλό σας».

Φθάνοντας στη Βουλή, ο πρωθυπουργός είχε μια σύντομη συνομιλία με δημοσιογράφους τονίζοντας στους εκπροσώπους Τύπου πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Άκουσε κανείς έξω για εκλογές; Τι είναι αυτό; Όποιος μιλάει σήμερα για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική, ή δεν τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου ή τον ενδιαφέρουν δικά του συμφέροντα», είπε ο κ. Σαμαράς.

Την ίδια στιγμή, πολιτική σύγκρουση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος του προγράμματος που εξήγγειλε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας, με το υπουργείο Οικονομικών να το αποτιμά στα 27,2 δισ. ευρώ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το κοστολογεί στα 11,3 δισ.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος