Κουβέλης: Όλα στην ώρα τους, στην ώρα της και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ανοιχτό άφησε εκ νέου ο Φώτης Κουβέλης το θέμα της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ παρά τις πιέσεις που δέχεται από στελέχη του κόμματος να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με τιμά η εμπιστοσύνη των συντρόφων μου, θέλω να συμβάλλω στην ολική επαναφορά και την προώθηση του δημοτικού σοσιαλισμού. Δεν μού έχει γίνει καμιά πρόταση να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε καν νύξη, δεν υπάρχει καμιά συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή» διευκρίνισε πάντως ο κ. Κουβέλης. 

«Όλα στην ώρα τους,
 στην ώρα της και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Κουβέλης συνάρτησε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ακολουθούμενες –μετά 6 μήνες- πολιτικές που θα επιτρέπουν συναινέσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η παρατεταμένη συζήτηση για το θέμα θα επιφέρει προεκλογική διελκυστίνδα.

«Για την εκλογή ΠτΔ, ο συνταγματικός νομοθέτης θέτει θέμα πολιτικών συναινέσεων ο συνταγματικός νομοθέτης θέτει πλαίσιο πολιτικών συναινέσεων χωρίς τις οποίες η πολιτική καθίσταται αδύνατη. Η συναίνεση εξαρτάται από τις ακολουθούμενες πολιτικές» εξήγησε. «Μόνο αλλαγές στις πολιτικές επιτρέπουν συναινέσεις» διεμήνυσε

Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση Λυκούδη και της Ανανεωτικής Τάσης από τη ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι «επανειλημμένα προέτρεψα τους συντρόφους να πάρουν μέρος στο συνέδριο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης προβλημάτων παρά μόνο η αναφορά στη συλλογικότητα. Και βέβαια, ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του».

Σχετικά με τη βουλευτική έδρα που διατηρεί ο κ. Λυκούδης, επισήμανε πως "το μέτρο των ενεργειών του καθενός κρίνεται από τις αξίες που έχει και εφαρμόζει ο οποιοσδήποτε".
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ με πληροφορίες από ΑΜΠΕ