Τσίπρας: Σήμερα συζητούν 27, αλλά στο τέλος γίνεται ό,τι θέλει η Μέρκελ

Ήρθα στο «στόμα του λύκου» γιατί είναι καλύτερα να ακούς κάποιον απευθείας, ακόμη και εάν έχει διαφορετική γνώμη, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa με αφορμή τη συμμετοχή του στο φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι.

Επαναλαμβάνει ότι το φάρμακο που επελέγη για την κρίση, η δημοσιονομική πειθαρχία και η λιτότητα δηλαδή, δεν είναι μόνο λανθασμένο, αλλά και επιζήμιο. «Σήμερα συζητούν 27 αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει ότι «σίγουρα, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα μεγάλα ελλείμματα του παρελθόντος, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να έχει ένα χρέος σχεδόν διπλάσιο του ΑΕΠ της, γιατί μόνο το κόστος για τους τόκους συνθλίβει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης».

Χρειαζόμαστε, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μια λύση για το δημόσιο χρέος, όπως το 1953 βρέθηκε μια λύση, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για τα πολεμικά χρέη της Γερμανίας.

«Χρειαζόμαστε μια λύση για το δημόσιο χρέος, όπως το 1953 βρέθηκε μια λύση, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για τα πολεμικά χρέη της Γερμανίας» παρατηρεί. 

«Εάν στην Ευρώπη συνεχιστεί η στασιμότητα και ο αποπληθωρισμός κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο μια ευρωπαϊκή, άλλα μια παγκόσμια ύφεση» προειδοποιεί δε μέσω της La Stampa ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το Αμπροζέτι είναι εταιρεία συμβουλών που παράγει golden boys, δεν είναι ίδρυμα, τώρα προσπαθεί να γίνει δεξαμενή σκέψης. Ο ‘Μερκελιστής’ Μόντι μεσολάβησε για τη συμμετοχή του Τσίπρα, για να υπάρχει ‘αιρετική άποψη στο φόρουμ... σιγά την ‘αιρετική άποψη’» σχολίασε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ