Κλείσιμο

ΔΕΘ: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία του πρωθυπουργού

Για «ψίχουλα φοροελαφρύνσεων», θράσος και λαϊκισμό κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό αναφερόμενος στην ομιλία του στην 79η ΔΕΘ.

«Μοιράζοντας ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει, αδύναμος να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική, ο κ. Σαμαράς προσέφυγε στη γνωστή συνταγή των ενέσεων αισιοδοξίας και των ψεμάτων, σε μια χώρα που αιμορραγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα» σημειώνεται από την Κουμουνδούρου.

«Ο πρωθυπουργός των δανειστών δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη που να δείχνει ότι έχει καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Ανενδοίαστα μιλά για «νέα Ελλάδα», εκείνος που γκρεμίζει καθημερινά κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τους πολίτες. Μιλά για διορθώσεις στη λάθος εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, όταν ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ συνιστά ένα μνημονιακό τερατούργημα, υποσχόμενος μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο (...) Εξαγγέλλει πιστοποιητικά.... «βιωσιμότητας» ενός χρέους το οποίο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσες περισσότερες επιθέσεις και λάσπη εξαπολύσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική του, δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει μπροστά στην επικείμενη πτώση του. Δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτά που εξαγγέλλει δεν είναι το τέλος των μνημονίων, αλλά η συνέχισή τους με ακόμα μεγαλύτερο κόστος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά. Και από αυτό δεν τον σώζει τίποτα και κανένας» προσθέτει η αξιωματικής αντιπολίτευση.

«Ο Πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, με τα όσα «είπε», μισοείπε και δεν είπε στην ΔΕΘ, επιβεβαίωσε ότι και μετά τις διαπραγματεύσεις - παρωδία στο Παρίσι, την Ελλάδα εξουσιάζει η Τρόικα. Σαν φούσκα έσκασαν οι επικοινωνιακές υποσχέσεις των τελευταίων ημερών» σημειώνουν οι ΑΝΕΛ.

Για ωραιοποίηση της κατάστασης και για υποσχεσιολογία Σαμαρά κατηγορεί από την πλευρά της τον πρωυθυπουργό η ΔΗΜΑΡ. «Η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών δεν θεραπεύεται με επιδιορθώσεις, αλλά με ένα νέο, δίκαιο φορολογικό σύστημα. Η χώρα χρειάζεται ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα δώσει επιτέλους ανάσες στην κοινωνία και θα βγάλει την οικονομία από το τέλμα της ύφεσης» παρατηρεί.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, κάλεσε τον λαό να οργανώσει την πάλη του με αιχμή τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε την παραπάνω δήλωση, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, τις οποίες χαρακτήρισε «προκλητικές», αλλά και τις «αυταπάτες» - που όπως επισήμανε - «σπέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα». Πρόσθεσε ότι το αποψινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη «πρέπει να σημάνει σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής αντεπίθεσης».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ