Τσίπρας: Να μη γίνει το ΣΔΟΕ εργαλείο πολιτικών συμφερόντων (upd)

Για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις που χειρίζεται αυτή την περίοδο το ΣΔΟΕ ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας που συναντήθηκε νωρίτερα με τον επικεφαλής του Σώματος Στέλιο Στασινόπουλο.

«Όσοι νομίζουν πως θα χρησιμοποιήσουν τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων να ξέρουν πως θα μας βρουν απέναντί τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε πως η έλλειψη προσωπικού οι ελλείψεις στις υποδομές και η αλληλεπικάλυψη αρμοδιοτήτων δεν αποτελούν τυχαία υπηρεσιακά προβλήματα αλλά αποκρύπτουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Σημείωσε επίσης πως από τα στοιχεία που πήρες από τον κ. Στασινόπουλο προκύπτει πως από τις 2.062 της λίστας Λαγκάρντ, έχουν ελεγχθεί μόλις οι 25, ενώ σε αυτές τις υποθέσεις ασχολούνται μόλις 35 υπάλληλοι, που ταυτόχρονα ασχολούνται και σε μία σωρεία άλλων υποθέσεων.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο την ώρα που τα χαμηλά στρώματα υποφέρουν λόγω του ΕΝΦΙΑ να συνεχίζεται το πάρτι της ασυδοσίας των οικονομικά ισχυρών.

Συμπλήρωσε τέλος πως υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών που θα αναλαμβάνει όλες τις μεγάλες υποθέσεις.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος