Κλείσιμο

Μητρώο για τις συνεπείς επιχειρήσεις – Σαμαράς: Η ανεργία ο πιο ύπουλος αντίπαλος

Στη θέσπιση μητρώου, στο οποίο θα εντάσσονται οι συνεπείς επιχειρήσεις, συμφώνησαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του πρώτου κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης.

Στις επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Βρούτση αναμένεται να δοθούν κίνητρα όπως είναι η μείωση των εισφορών, αλλά και η διεξαγωγή λιγότερων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ανεργία ως «τον πιο ύπουλο και σκληρό αντίπαλο της κοινωνίας που υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 24 τρίμηνα αναμένεται να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας.»

Ο κύριος Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης και στα κυβερνητικά σχέδια για την τόνωση της απασχόλησης τα οποία εφόσον ευοδωθούν θα συμβάλλουν στη δημιουργία 770 χιλιάδων θέσεων εργασίας έως το 2020.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η προσπάθεια απορρόφησης των ανέργων κάτι το οποία πρέπει να γίνει δίχως να απαξιώνεται το ανθρώπινο δυναμικό.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου χαρακτήρισε σημαντική τη συνεδρίαση του συμβουλίου αναφέροντας ότι συζητήθηκε η πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη θέσπιση ρήτρας απασχόλησης σε υγιείς επιχειρήσεις.

Δηλώσεις κοινωνικών εταίρων

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την πρόταση οι κοινωνικοί εταίροι να είναι οι τελικοί δικαιούχοι της διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ τα όποία αφορούν σε προγράμματα απασχόλησης ενώ έθεσε στον πρωθυπουργό και το ζήτημα της ρύθμισης στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί από τον οργανισμός εργατικής κατοικίας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης από την πλευρά του ζήτησε από τα μέλη του συμβουλίου απασχόλησης την αναγνώριση των εργοδοτών που είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους καθώς και τη δημιουργία Συνηγόρου του Επιχειρηματία στα πρότυπα του Συνηγόρου του Πολίτη.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας, Newsdesk ΣΚΑΪ