Ανοιχτό το ζήτημα υποψηφιότητας για την προεδρία άφησε ο Κουβέλης, αντίδραση βουλευτών

Ανοιχτό άφησε ο Φώτης Κουβέλης το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ευρύτερων συναινέσεων, διευκρινίζοντας πως θα κριθεί στην κατάλληλη χρονική στιγμή, η οποία δεν είναι τώρα.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί σε συνάρτηση με τις πολιτικές που ασκούνται ενώ τόνισε πως κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό και κανέναν κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύσει των θεσμών.

Την ίδια στιγμή, με κείμενο που κατέθεσαν στη συνεδρίαση βουλευτές και μέλη της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ζητούν η διεξαγωγή του συνεδρίου να γίνει στα απολύτως απαραίτητα χρονικά όρια (δηλαδή μεταξύ 2-5 Οκτωβρίου), να υπαρχει απόφαση ότι η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος της δεν εμπλέκονται στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, ζητούν από το κομμα να συμβάλει στην προσπάθεια διαμόρφωσης προοδευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας ώστε να ανατραπούν οι συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «όσο λάθος είναι ένα «success story» (σακσές στόρι) με 30% ανεργία, άλλο τόσο λάθος είναι μια δογματική καταστροφολογία, που υποτιμά τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και κυριαρχείται από στερεότυπα του παρελθόντος».
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος