Σύνοδος της κεντροαριστεράς στο Παρίσι πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Οκτώ ηγέτες της κεντροαριστεράς υποδέχεται το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να προετοιμαστούν για την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει αργότερα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ολάντ αναμένεται στη διάρκεια της Συνόδου να ζητήσει τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής βρίσκονται ο διορισμός των μελλοντικών επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο, όμως και οι κρίσεις στην Ουκρανία, το Ιράκ και τη Γάζα.

Συνολικά οκτώ αρχηγοί κυβερνήσεων συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη στο Παρίσι, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο αυστριακός αντικαγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου Έλιο ντι Ρούπο, της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα και της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Παρόντες θα είναι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αλλά και ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο