ΥΠΑΑΝ: Προτεραιότητα η προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια με αντικείμενο την συνολική επανεξέταση των ανοικτών ζητημάτων ενόψει των συναντήσεων με τους δανειστές στο Παρίσι.

Το ζήτημα της
προστασίας κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς είναι κυβερνητική προτεραιότητα, και θα τεθεί εγκαίρως, σχολίαζαν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς υπάρχει ένα ολόκληρο νομικό θέμα που διερευνάται διεξοδικά.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έως τα τέλη του φθινοπώρου αναμένεται να είναι έτοιμη η ρύθμιση με την οποία θα παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αλλά και οι ρυθμίσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, καθώς και για τα στεγαστικά δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται.

Όπως τονίστηκε εξάλλου την Πέμπτη, κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιταχθεί στο αίτημα της τρόικας να πλειστηριάζονται από το 2015 τα ακίνητα στο 1/3 της αντικειμενικής τους άξιας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωνε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, "πρόκειται για απόφαση, και όχι διάθεση, να αναχαιτισθεί το αίτημα της τρόικας".
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ