Κλείσιμο

Δριμεία επίθεση του ΚΚΕ σε ΗΠΑ, ΕΕ και Κίεβο για την Ουκρανική κρίση

Mύδρους κατά των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Κιέβου εξαπολύει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή την ουκρανική κρίση, καταδικάζοντας «τις ξένες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις».

«Η εντεινόμενη αιματοχυσία στην Ανατολική Ουκρανία δείχνει πως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος δίνει και πάλι το παρών του στην Ευρώπη» αναφέρει το ΚΚΕ.

Ο Περισσός επισημαίνει ότι οι χιλιάδες νεκροί και τραυματίες και οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Ανατολική Ουκρανία «αποτελούν το αποτέλεσμα της απροκάλυπτης επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ στη χώρα αυτή, στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία για τα μερίδια των αγορών, τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας και τις άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, για την ένταξη της Ουκρανίας στη μια ή στην άλλη καπιταλιστική διακρατική ένωση.

«Η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, που έχει τη στήριξη και φασιστικών δυνάμεων, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να μετατρέψει σε «κρέας για τα κανόνια» χιλιάδες νέους της Ουκρανίας, στέλνοντάς τους σ' έναν αδελφοκτόνο πόλεμο, στο όνομα του δήθεν πατριωτισμού, στην πραγματικότητα όμως για την «υπηρεσία» ξένων συμφερόντων, των ΗΠΑ, της ΕΕ κι εκείνου του τμήματος του κεφαλαίου της Ουκρανίας, που έχει επιλέξει τη στρατηγική συμμαχία μαζί με αυτές τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτή η πολεμόχαρη στάση της συνδέεται αναπόσπαστα με τον αντικομμουνισμό και την προσπάθεια απαγόρευσης του ΚΚ» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Το κόμμα προσθέτει
ότι «τα μέτρα που έχουν λάβει οι ΗΠΑ κι ΕΕ κατά της Ρωσίας, όπως και τα νέα που προτίθενται να λάβουν, χτυπούν πρώτα απ' όλα τα λαϊκά - εργατικά στρώματα και σαφώς δεν συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος. Η επιδίωξη να τροφοδοτηθούν οι πυρηνικοί σταθμοί της Ουκρανίας με αμερικανικά πυρηνικά καύσιμα, που πιθανολογείται ότι είναι ακατάλληλα γι' αυτούς, κρύβει τεράστιους κινδύνους για τους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης. Όπως κι η διαφαινόμενη ενεργότερη στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην κρίση της Ουκρανίας επίσης δεν προοιωνίζεται τίποτα το καλό για τις εξελίξεις».

«Οι λαοί ιδιαίτερα των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ έζησαν με ειρήνη και ευημερία τα χρόνια του σοσιαλισμού κι όχι τυχαία σήμερα τον αναπολούν. Ο σοσιαλισμός είναι η μοναδική εναλλακτική λύση στον πόλεμο και στα άλλα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης» επισημαίνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, καταλήγοντας με την ιδιαίτερη επισήμανση πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία περαιτέρω εμπλοκή, καμιά συμμετοχή στα σχέδια της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ