Κλείσιμο

Βορίδης: Πρώτα οικονομική σταθερότητα και μετά επενδύσεις

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει αρχίσει να δημιουργεί τις προϋπόθεσης για να γίνουν αυτά που ζητάνε οι πολίτες, όπως μείωση της φορολογίας, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Όπως επισήμανε, «σε ένα κράτος κατάχρεο δεν υπάρχει κανένας να επενδύσει ούτε ένα πενηνταράκι... Πρώτα οικονομική σταθερότητα και μετά επενδύσεις.»

Ο υπουργός εξήγησε ότι κυβερνητική προτεραιότητα είναι η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, και θα τεθεί με τους δανειστές, με τον πρωθυπουργό να εργάζεται σκληρά προς αυτό το σκοπό, ώστε να επιτραπούν ηπιότερες δημοσιονομικές προσαρμογές. 

«Μετά από 8 – 9 χρόνια για πρώτη φορά έχουμε τόσο χαμηλές αποδόσεις ομολόγων που σημαίνει ενίσχυση ρευστότητα στις τραπεζες και δανεισμού επιχειρήσεις με περισσότερη ανάπτυξη. Βασική προϋπόθεση του προγράμματος ήταν η σταθεροποίηση βλέπουμε σημάδια ανακάμψεως, και ουσιαστική αναστροφή της ύφεσεως» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Βορίδης είπε ότι «και ο άλλος πόλος έχει αρχίσει να αλλάζει την πολιτική του. Μόλις πει ο Τσίπρας ότι θα μειώσει τους φόρους θα ανοίξουμε μια ωραία συζήτηση για τη φορολογική πολιτική... Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πει πρώτα πώς θα αυξηθούν οι μισθοί».

Αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ άφησε στο μεταξύ μέσω του Mega ο βουλευτής και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, δηλώνοντας με νόημα ότι «έχουμε μια ιδέα για το ποιοι φταίνε».

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ