«Κόκκινη γραμμή» Αθήνας στον πλειστηριασμό ακινήτων από το 2015

Αποφασισμένη να αντιταχθεί η κυβέρνηση στο αίτημα της τρόικας να πλειστηριάζονται από το 2015 τα ακίνητα στο 1/3 της αντικειμενικής τους άξιας όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, «πρόκειται για απόφαση, και όχι διάθεση, να αναχαιτισθεί το αίτημα της τρόικας».

Παράλληλα, επισήμανε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, «θα προχωρήσει η εντολή του πρωθυπουργού για να διαφυλαχθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες».

Το πρόγραμμα με την τρόικα 

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στο Παρίσι το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Σεπτεμβρίου, και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας έως το βράδυ, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα αφορούν σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών (δημοσιονομικό κενό, εκτέλεση προϋπολογισμού και πρωτογενές πλεόνασμα, αποφάσεις ΣτΕ για ειδικά μισθολόγια, κ.λπ.).

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, οι διαπραγματεύσεις θα περιστραφούν σε θέματα των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (εργασιακά, ασφαλιστικό, απολύσεις και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, «κόκκινα» δάνεια, κ.λπ.).

Το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει (στο κτίριο του ΟΟΣΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι προηγούμενες συναντήσεις) μια συνάντηση σύνοψης με τους εκπροσώπους των δανειστών, και εν συνεχεία μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ, όπως είναι προς το παρόν γνωστό, η ουσιαστική αξιολόγηση από την τρόικα της ελληνικής οικονομίας, θα αρχίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ