Γεωργιάδης για Λοβέρδο: Να τηρηθεί η συμφωνία, έχει δίκιο ο Μητσοτάκης

Το μέρος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας μέσω του ΣΚΑΪ τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις διοικητικών υπάλληλων των οχτώ Πανεπιστήμιων της χώρας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Προειδοποίησε δε, ότι αν τεθεί θέμα αναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τους δανειστές το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.

«Όταν ήμουν υπουργός ο κ. Μητσοτάκης, και η κ. Χριστοφιλοπούλου, ανέλαβαν μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση και κατέληξαν σε αποτέλεσμα που δεν περίμενα, υπερέβησαν τις προσδοκίες μου. Να παμε εκ των υστερών να πούμε "ότι και αυτή τη συμφωνία –που και αυτή δεν την θέλατε (σ.σ οι τροικανοί) να μην την τηρήσουμε άρα να ξανανοίξετε το φάκελο" πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό... Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί εχει δίκιο ο Μητσοτάκης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε «λέτε ότι οι ψηφοφόροι μας είναι κατενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ, η το αντίθετο; Δεν είναι γάμος εξ έρωτος αλλά εξ ανάγκης... Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα χωρίσουν εκ νέου οι δρόμοι μας».

Παράλληλα, με αφορμή την πολιτική κρίση στη Γαλλία ο κ. Γεωργιάδης τόνισε με νόημα «ότι δεν κατάφερε να εκβιάσει τη Γερμανία η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης». «Η αριστερά είναι στο χώρο της ουτοπίας, οι δεξιοί είναι ρεαλιστές, οι δεξιοί δεν λέμε τι θα θέλαμε να γίνει, αλλά τι μπορεί να γίνει...» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ