Κλείσιμο

Η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη στην ατζέντα Βενιζέλου – Μοσκοβισί

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη, ο προτεινόμενος από τη γαλλική κυβέρνηση ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και στην Ελλάδα, με δεδομένο το σχηματισμό της νέας γαλλικής κυβέρνησης αφενός, και την προοπτική της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αφετέρου.

Νωρίτερα, ο γάλλος πολιτικός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Στην ατζέντα της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην υπουργό -του οποίου η Αθήνα φέρεται να υποστηρίζει την υποψηφιότητα- τέθηκαν η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως είναι η διαχείριση του χρέους.

Ο κ. Μοσκοβισί θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του επιτρόπου Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και διπλωματικές πηγές της ελληνικής κυβέρνησης εκτιμούν την τοποθέτησή του ως πολύ θετική για τη χώρα.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κατανεμηθούν οι κυριότερες θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ