Μηλιός: Δεν υπάρχει υπηρεσία στο ΣΔΟΕ για να ελέγξει πολλές χιλιάδες μεγάλες επιχειρήσεις

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας νόμος απολύτως άδικος, αντιπαραγωγικός, πλήττει τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί, εμείς θα τον καταργήσουμε (αν γίνουμε κυβέρνηση) είπε στο ΣΚΑΙ ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι με τον ΕΝΦΙΑ αρχίζει μια διαδικασία δήμευσης της περιούσιας.

Ο κ. Μηλιός τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει υπηρεσία στο ΣΔΟΕ να ελέγξει πολλές χιλιάδες μεγάλες επιχειρήσεις που μπορούν, όπως υποστήριξε, να πληρώσουν το φόρο.

Αιχμές για τον ΕΝΦΙΑ άφησε στο μεταξύ ο υπουργός Παιδείας 
Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον σταθμό μας. Δήλωσε ότι ο φόρος πρέπει να επανεξεταστεί εκ βάθρων, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος δεν τον ψήφισε σε αντίθεση με άλλους βουλευτές της δικομματικής κυβέρνησης που τώρα διαμαρτύρονται. 

«Έγιναν τα λάθη που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ και προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Θα υπάρχει αναλογικότητα ως προς τους φόρους» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος.

Ερωτηθείς για τη λύση στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι «η λύση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και διορθώνει τουλάχιστον τις πολύ μεγάλες αδικίες» και προσθέτει ότι «θα ήταν ευχής έργο να μπορούσε να γίνει κάτι και με τα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αλλά από την άλλη είναι γνωστές και οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ