Κλείσιμο

Να κλείσει τις εκκρεμότητες θέλει ο πρωθυπουργός - Συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο

Στην τελική ευθεία για την κρίσιμη συνάντηση στο Παρίσι στις 3 Σεπτεμβρίου, η οποία θα σημάνει και την έναρξη του τελευταίου και πιο δύσκολου πακέτου διαπραγματεύσεων με την πλευρά των δανειστών, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός από Δευτέρα θα επιχειρήσει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες, ώστε να μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να συζητήσουν και να βρουν λύσεις σε προβλήματα που έχουν προκύψει και οδηγούν σε αναβολή κυβερνητικές αποφάσεις, με κυρίαρχο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, η συζήτηση για το αντιρατσιστικό πήρε αναβολή μιας εβδομάδας με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να επικαλείται έκτακτο κώλυμά του. Το επίμαχο νομοσχέδιο επρόκειτο να συζητηθεί στις 26 και 27 Αυγούστου στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε ως ημερομηνία συζήτησης την 1η Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι η ΝΔ πιέζεται αναφορικά με το εν λόγω νομοσχέδιο τόσο από τους 38 βουλευτές της που ζήτησαν -με επιστολή προς τον κ. Σαμαρά- να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, όσο και από μητροπολίτες όπως ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Για το θέμα των Γενοκτονιών η επίμαχη προσθήκη θα αναδιατυπωθεί, ενώ στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους -κόκκινο πανί για κάποιους ιεράρχες- στελέχη της ΝΔ σημειώνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει επέκτασή του.
Πηγή: skai.gr