Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα «νησίδα σταθερότητας» στην περιοχή μας

«Η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα έχει στρατηγικό και ουσιαστικό χαρακτήρα», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ.

Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, οι δύο υπουργοί «συζήτησαν εκτενώς» τη «διμερή στρατιωτική συνεργασία» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με τον κ. Χέιγκελ να ευχαριστεί τον έλληνα ομόλογό του για την «ισχυρή στρατιωτική σχέση» των δύο χωρών και τη «φιλοξενία» που παρέχει ο ελληνικός λαός με τη βάση της Σούδας, στην Κρήτη.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως επιβεβαιώθηκε «για μία ακόμη φορά το άριστο επίπεδο της ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας». «Προχωρήσαμε ουσιαστικά στην ολοκλήρωση καθοριστικών ζητημάτων που αφορούν στον οδικό χάρτη της αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας με τη χώρα μας, δίνοντας λύσεις σε εκκρεμή θέματα», πρόσθεσε.

Ο έλληνας υπουργός, ανέφερε ότι συζήτησαν «για τα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα της περιοχής μας, για τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως νησίδας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για το ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας».

«Η Ελλάδα πέρα και πάνω από την οικονομική κρίση, που σταδιακά την αφήνουμε πίσω, αναδεικνύεται και πάλι ένας σημαντικός πυλώνας σταθερότητας σε μία περιοχή που έχει περάσει το κατώφλι της πιο κρίσιμης φάσης στη σύγχρονη ιστορία της», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Υπενθύμισε ότι αυτή ήταν η τρίτη διμερής επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, στο Πεντάγωνο, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ