Βούλτεψη στον ΣΚΑΪ: Επικίνδυνη η στάση ΣΥΡΙΖΑ για τις κυρώσεις

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του πως η Ελλάδα πρέπει να διαφοροποιηθεί από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία εξαπέλυσε, μέσω του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Πιο επικίνδυνο πράγμα από αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει», τόνισε η κ. Βούλτεψη, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατό η Ελλάδα, μόνο για το ζήτημα των κυρώσεων, να απομακρυνθεί από την ενωμένη Ευρώπη.

«Ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούμε να βρεθούμε μακριά από το φυσικό μας χώρο που μας έχει σώσει από πολλά δεινά», σημείωσε, προσθέτοντας πως ειδικά για την αγροτική οικονομία η Ελλάδα έχει λάβει κοινοτικά κονδύλια που υπερβαίνουν τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ από την ένταξή της στην Ε.Ε.

Στρέφοντας το βλέμμα στην επικείμενη νέα αξιολόγηση από την τρόικα και τις πρώτες επαφές στο Παρίσι, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε πως η Ελλάδα «έχει προσαρμοστεί απόλυτα» και «δεν χρειάζεται να βρίσκεται στο μικροσκόπιο διαρκώς».

Επέκρινε δε τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στην τριμερή, επισημαίνοντας πως οι εταίροι «έχουν τα χρέη μας» και συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα, συνεπώς είναι φυσικό να ζητούν κάποιο σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Δεν μπορεί κάποιος που έχει τα χρέη σου και σε υποστηρίζει να μην σου ζητάει ένα μπίζνες πλαν (επιχειρηματικό σχέδιο)», σχολίασε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ